Taxus haag

Een taxushaag is een coniferen soort ideaal voor zowel grote als kleine tuinen. Omdat een taxus snoeien gemakkelijk is, valt hij prima in bedwang te houden en kunt u ervan genieten op de manier die u wilt. De taxus is een sterke plant die het hele jaar door mooi groen blijft en heel oud kan worden. Als haag is de taxus geliefd om z’n stevige, dichte structuur. De taxushaag heeft niet veel onderhoud nodig, dus ook zonder groene vingers kunt u al een prachtige haag planten!

De taxus baccata, zoals deze soort in het Latijn heet, heeft heel sterk hout. Daar dankt de taxus zijn naam ook aan: het Griekse τόξο (toxo) betekent letterlijk “boog”, omdat het hout van de taxus veel voor bogen werd gebruikt. Ook de pijl werd effectiever door de taxus: deze “venijnboom” is erg giftig en een pijl die was gedrenkt in het taxusgif was zeker dodelijk! In de moderne tijd heeft de taxus een vriendelijker toepassing. Het gif wordt nu in kankermedicijnen verwerkt en de plant zelf vormt schitterende hagen.

Taxus haag planten

Taxushagen planten

Een taxushaag is een verrijking voor uw tuin. Een dichte haag geeft veel privacy en omdat de taxus altijd groen blijft, ziet uw tuin er het hele jaar door levendig uit. Een taxushaag planten kan bijna het hele jaar door, zolang het maar niet vriest. In de praktijk valt de winter dus af en wordt de taxushaag in het voorjaar, de zomer of het (vroege) najaar geplant.

De taxus gedijt op iedere bodem, maar zorg er wel voor dat de grond niet te vochtig is. Op een droge bodem groeit de taxus prima, maar het kan geen kwaad de plant af en toe water te geven. Let er bij het planten van een taxushaag wel op, dat de heg buiten bereik van huisdieren of vee staat: de taxus is giftig genoeg om een paard te doden! Het mooist is een dichte haag van taxusplanten. U kunt best drie planten per meter planten, uw taxushaag zal dan snel dicht en stevig zijn.

Taxushagen bestellen

Jonge taxusplanten zijn heel gemakkelijk online te bestellen. De planten worden dan bij u thuis afgeleverd, zodat u er meteen mee aan de slag kunt. Taxushaag.net werkt samen met een webshop die ook taxushagen levert, haagplanten.net. Op deze webshop kunt u gemakkelijk een taxus kopen. De afbeeldingen op deze site zijn van deze webshop afkomstig. Uiteraard kunt u de informatie die u op onze site vindt weer gebruiken bij het maken van een keuze in de webshop!

Taxus baccataTaxus Baccata

Taxus media hilliiTaxus Media Hillii

Taxus media hicksiiTaxus Media Hicksii

TaxushagenTaxushagen

Bekijk producten